Training

#MyChicagoMarathon: Augustus

marathonvoorbereiding-Chicago-augustusDe eerste zes weken van mijn marathonschema zitten er alweer op. Ik vertel je graag wat ik de voorbije maand zoal deed en geef je al een vooruitblik op september.

  •         Hardloopkilometers: 152
  •         Aantal trainingen: 16
  •         Gemiste trainingen: 0
  •         Wedstrijden: 1 – Stratenloop Denderleeuw

Augustus was de maand van de hittegolven, vakantie en een nieuwe kitten in huis. Drie zaken die het mij niet makkelijk maakten om mij strikt aan mijn planning te houden, maar met het nodige puzzelwerk is dat wel gelukt. Tot nog toe heb ik geen enkele training van mijn schema gemist en ik ben daar eigenlijk best wel fier op. Voorheen gebeurde het al eens dat ik er eentje (of meerdere) oversloeg en dan had ik daar ook vrede mee. Nu mag ik er niet aan denken dat ik een training zou missen. 

De trainingen verliepen stuk voor stuk goed. Ik heb mijn eerste 20 kilometer achter de rug en ook de intervaltrainingen gaan zoals ze moeten gaan. Door de warmte was het niet altijd eenvoudig om de beoogde tempo’s of hartslagzones te halen en te behouden, maar op zo’n momenten doe ik dan vooral wat binnen mijn mogelijkheden ligt. 

Een prognose doen voor Chicago blijft moeilijk. Ik zou heel graag sneller zijn dan in Parijs (4u13’), maar ik merk dat ik nog lang niet op het niveau ben dat ik in de wintermaanden was. De kans is dus groot dat ik mijn doel nog wat ga moeten bijstellen en dat PR nog een jaartje moet uitstellen.

Wat staat er op de planning voor september?

September wordt mijn zwaarste trainingsmaand. Niet alleen de lange duurlopen worden gevoelig uitgebreid tot trainingen die richting de 30 kilometer gaan, maar ook de intervaltrainingen en tempolopen worden pittiger en langer. Op dit ogenblik heb ik daar nog een klein beetje ‘schrik’ voor, maar ik ben er zeker van dat zodra het zover is, die trainingen ook wel goed zullen meevallen. Als het allemaal vanzelf gaat, zou het natuurlijk niet zo leuk zijn he 😊. 

Ik ben de maand september gestart met een wedstrijd – de Tilburg Ten Miles – en loop op 15 september nog een aflossingsmarathon met mijn collega’s en op 22 september doe ik mee aan de Leuven Nature Trail met de NN Running Club. Ik heb gekozen voor de 25 km en hoop dat ik me dat achteraf niet zal beklagen, haha. Maar dat horen jullie later nog wel in een uitgebreid verslag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge